PC:
Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Mac:
Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Turbok for Rennebu

40 turer i Rennebu

40 turer for det glade friluftsliv

 

Grønn resept, slankekurer og nyttårsløfter …. Vi har mange drømmer om bedre helse. Det enkleste er kanskje det beste: Ta en tur ut i skog og mark – og få unge og gamle, naboer og venner, kort sagt folk flest med på ideen.

 

Nå er noen av turmulighetene i Rennebu markedsført i ei flott bok, ”40 turer i Rennebu – en guide inn i det glade friluftsliv”. Her  vil du finne 40 turbeskrivelser, informative kart og fotoillustrasjoner

 

Boka er et resultat av et samarbeidsprosjekt mellom FYSAK, Frivilligsentralen, Rennebu kommune og Orklaposten Forlag. Takket være mange tips fra folk i bygda har vi klart å samle turforslag og bilder, og vi presenterer med stolthet denne fine boka som vi både tror og håper mange vil få glede av. Boka viser turer som kan tas i hele kommunen, fra Grindal i nord til Innset i sør. Noen av turene egner seg best på vår, sommer eller høst, mens andre er best med ski på beina. Det er ulike vanskelighetsgrader på alle turene, og det er viktig å ta med seg at turen kan bli flott om den gås halve veien eller om den fullføres fram til målet. Mange av turene kan også fortsette utover de konkrete turforslaga som står i boka. Hensikten med boka er å gi smakebiter av de friluftsmulighetene som finnes i den fine bygda vår, med skog og mark, fjell og fiskevann, Orkla og historiske plasser.

Med denne boka slår Rennebu kommune også et slag for folkehelsen. Fysisk aktivitet er viktig for god trivsel og god helse, og en tur i skog og mark er en enkel vei til nettopp dette,  med denne boka i sekken så vil det for mange åpne seg nye og flotte turopplevelser. Prosjektgruppa har bestått av  Astrid Ø. Kjeka, Dagfinn Vold, Kåre Grøtte, Gerd Krovoll, Maj Britt Svorkdal Hess og Jannicke Jacobsen.

 

Boka lanseres for første gang på torget på Berkåk lørdag 26.juni. I tillegg til boksalg vil frivilligsentralen selge kaffe denne lørdagen. Boka vil bli å få kjøpt på turistkontoret og på frivilligsentralen.

omslagturbok.jpg